Întreținerea acoperișului
Pentru a prelungi termenul de valabilitate al acoperișurilor și fațadelor din foi acoperite, acestea ar trebui inspectate și întreținute în mod regulat. Este inportant să nu omiteți acest aspect. Ați muncit pentru casa dumneavoastră, si cred că va doriti să vă bucurati de roadele muncii dumneavoastră. Garanțiile produselor se acordă de catre orice producător in condițiile unei întrețineri corespunzătoare.
Sistemul de drenaj al apei pluviale.
- Este important să vă asigurați că sistemul pluvial este curat, mizeriile depuse, vor cauza depunerea si blocarea altor mizerii, și tot așa vă puteti trezi cu o problemă tot mai mare. Mizeriile pot bloca scurgerea apei, si refularea apei in partea laterală a jgheabului, ajungand să vă murdarească fațada sau faforizând formarea de țurțuri.
- Sistemul de drenaj trebuie curațat în fiecare an. Jgheaburile și burlanele blocate, parțial blocate sau murdare cauzează apariția gheții ce poate duce la coroziunea acestor elemente. Îndepartati orice posibil risc de blocare sau murdarie cu un jet de apa, spalati intreg sistemul daca este nevoie.
- Reparati orice defect aparut de la apariția acestuia, sau apelati la cineva specializat în asta.
Pentru a prelungi termenul de valabilitate al acoperișurilor și fațadelor din foi acoperite, acestea ar trebui inspectate și întreținute în mod regulat.
- O dată pe an (de preferință primăvara), acoperișul/fațada trebuie revizuită pentru detectarea timpurie a posibilelor daune.
- Curățarea tablei – Acoperișurile/fațadele din tablă necesită curățare cel puțin o dată pe an. Murdăria depusă poate provoca decolorarea inegală a culorii (rezultatul razelor ultraviolete inegale), precum și reducerea rezistenței la coroziune (murdăria reține umiditatea de pe suprafață, afectând-o treptat).
- Zonele murdare și colorate pot fi curățate cu o perie moale și apă (temp. max. 60 °C). Dacă este necesar, un detergent ușor (pH 6÷7, soluție max. 10% ) poate fi adăugat în apă. Apa presurizata (max. 100 bar) poate fi folosita si pentru curățare, dar jetul de apa nu trebuie folosit prea aproape de suprafața foii (min. 30 cm) si nu trebuie sa fie perpendicular pe suprafață. La fitinguri, jetul de apă trebuie îndreptat în jos, astfel încât să se evite apa presurizată în golurile din jurul fitingurilor. Acoperirile vechi trebuie manipulate cu precauție extremă. Spălarea trebuie efectuată de sus în jos și întotdeauna zona curățată trebuie clătită bine imediat cu apă curată.
- Nu utilizați pulberi pentru spălare, solvenți nitro, soluții de clor, remedii aromatice, precum și produse care conțin salmiac (clorură de amoniu) sau săruri de sodiu.
- Daune – Repararea oricăror deteriorări în timpul perioadei de garanție trebuie consultată cu Contractantul acoperișului / fațadei și se poate face numai cu aprobarea acestuia. Repararea daunelor pe suprafețe mici se efectuează cu ajutorul lacurilor de reparații, care sunt respirate în aer. Vopsirea suprafețelor mari este, de regulă, posibilă numai cu ajutorul vopselelor industriale speciale adaptate pentru renovarea acoperirilor. Suprafața care urmează să fie vopsită trebuie limitată la locurile care necesită acest lucru (zgârieturi la stratul metalic, focare de coroziune etc.).
- Pregătirea suprafeței pentru vopsire trebuie făcută în conformitate cu regulile general acceptate. Îndepărtați întotdeauna cu atenție orice semne de coroziune – de preferință cu perii speciale sau șmirghel cu granulație fină. Apoi, trebuie să ștergeți bine suprafața reparată. Pentru degresarea suprafeței, puteți utiliza benzină sau apă de extracție cu adăugarea de agenți tensioactivi (de preferință cu adăugarea soluției de amoniac 1-2%). Zonele reparate pot prezenta diferențe de culoare în comparație cu culorile originale ale foii datorită influenței naturale a fenomenelor atmosferice (îmbătrânirea lacului sub radiații uv).
Aveți grijă mare la cuiburile de păsări, acestea pot avea excremente foarte acide si deteriorează orice vopsea si structură metalică. Îndepărtați cuibul imediat de cum îl observați, pentru a minimiza riscul deriorării invelitorii metalice.
Puteți muta cuibul într-un al loc unde nu vă crează un prejudiciu.
Ferestrele de mansardă
Trebuie să acordati o atentie specială acestor ferestre, iar pe langa curățarea sticlei, sa efectuați o curatenie si asupra filtrelor, înbinărilor, suprapunerilor. Blocajele cauzate de depunerea mizeriilor pot cauza infiltrația apei în locuri nedorite. O îmtreținere corectă, vă scutește de multe bătăi de cap. Găsiți pe internet o mulțime de informatii pentru i intreținere corespunzătoare ale ferestrelor de mansrdă.
NOTĂ – Normele de sănătate și siguranță trebuie respectate cu strictețe în timpul inspecției, curățării, întreținerii și reparațiilor. ACOPROM SRL este responsabilă pentru accidentele care rezultă din acțiunile descrise in această pagină web.