Tipuri de otel pentru acoperis

Calitatea otelului, tipul de protectie, tipul stratului de vopsea; reprezinta un aspect foarte important pentru durabilitatea unui acoperis metalic (tigla metalica, tabla cutata, tabla faltuita cu click).

Am incercat sa va exemplificam cateva din tipurile de otel pe care le comercializam si din care putem realiza orice model din gama noastra de produse.

TABLE ZINCATE [ZN]

TABLE ZINCATE [ZN] – Aceste table sunt zincate la foc pe ambele părţi într-un proces continuu, protejând miezul de oţel împotriva coroziunii. Pe suprafaţă lor poate apărea sau nu o „floare” specifică. Versiunea fără „floare” se caracterizează printr-o suprfaţă netedă şi uniformă care îndeplineşte cele mai ridicate cerinţe estetice.

ALUZINC [AZ]

ALUZINC [AZ] – Este o tablă din oţel acoperită pe ambele părţi cu un aliaj de aluminiu şi zinc într-un proces asemănător celui de zincare la foc. Datorită acestui lucru, tabla îndeplineşte cele mai exigente cerinţe privind rezistenţa la coroziune atmosferică şi cea din medii umede.
Suplimentar aceasta mai are un strat de protecţie din polimer SPT (aşa numit Easy Film), care protejează de asemenea margininile oţelului în rulou şi îmbunatăţeşte estetica suprafeţei. Perioada de garanţie pentru acest tip de tablă este de 25 de ani.

TABLELE ACOPERITE ORGANIC (vopsite)

TABLELE ACOPERITE ORGANIC

Vălţuit la rece miezul din oţel de construcţii este acoperit la cald într-o baie de zinc sau într-un aliaj dedicat.

POLIESTER Interior [INT]

POLIESTER Interior [INT] – O tablă acoperită cu un strat de 15 µm de poliester având o suprafaţă netedă şi strălucitoare. Datorită grosimii reduse a stratului organic produsul este destinat în mod special întrebuinţărilor interioare şi pentru elemente de construcţii care nu sunt expuse în mod direct acţiunii factorilor atmosferici.

POLIESTER Standard [RAL]

POLIESTER Standard [RAL] -Peliculă organică de bază cu o grosime de 25 µm. Suprafaţa acesteia este uniformă, netedă: strălucitoare sau metalizată. Material cu o utilizare foarte largă. Disponibil într-o gamă largă de culori descrise cu ajutorul indexului de mostre universal RAL.

Perioadă de garanţie: 10 ani.
Producatori otel: ArcelorMittal, Marcegaglia, U.S. STEEL

PLADUR®  [US, TKep] – Table din oţel de construcţii acoperite pe ambele feţe cu un strat anticoroziv (din zinc sau aliaj de zinc şi magneziu), cu o peliculă de epoxsidiu şi cu un strat organic decorativ pe una dintre feţe.
Avantajele acestora le reprezintă rezistenţa sporită la deteriorare mecanică şi coroziune, uşurinţa la modelare şi valori estetice extraordinare. Acest produs este disponibil în oferta noastră în două variante:

PLADUR Basic [US]

PLADUR® Standard [US]  (in termen popular culoare mata) – Oţel de construcţii zincat acoperit cu un strat de 35 µm de peliculă organică mată, cu o structură nisipoasă. Oferta standard dispune de 6 culori; există posibilitatea de a livra culori din afara paletei standard de mostre.

Perioadă de garanţie: 15 ani
Producatori otel: ArcelorMittal, Marcegaglia, U.S. STEEL

PLADUR® EcoProtect® [TKep] – produs vizual identic cu versiunea PLADUR® Standard. Se deosebeşte însă   printr-un strat de protecţie modernizat: s-a utilizat un aliaj novator de zinc si magneziu (ZMg).
Efecul îl reprezintă creşterea semnificativă a rezistenţei la coroziunea albă şi roşie. În plus, de o protecţie mai bună   beneficiază muchile tăiate, acestea ne mai necesitând lăcuire în utilizările exterioare.
Detalii tehnice: 
ZM EcoProtect_Thysenkrupp Germania ZM
EcoProtect_ TysesnKrupp Germania ( test coroziune)

Perioada de garantie: 20 ani
Producator otel: ThyssenKrupp Germania

ICE CRYSTAL EcoProtect [ICep]

ICE CRYSTAL® EcoProtect®  [ICep] – O pelicula (35 µm) organica groasa cu o structura interesanta care seamănă cu un strat gros de vopsea şi este acoperită de o peliculă transparentă.
Miezul acesteia este făcut din oţel de construcţii acoperit cu aliaj de zinc şi magneziu, ceea ce asigură o protecţie mai mare  împotriva coroziunii, chiar şi în locuri deteriorate mecanic şi a muchiilor tăiate. Conform denumirii, pelicula luminată dă senzaţia de reflexii cristaline.  
                     Detalii tehnice: ZM EcoProtect_Thysenkrupp Germania ZM                                                 EcoProtect_ TysesnKrupp Germania ( test coroziune)

Perioada de garantie: 30 ani.
Producator otel: ThyssenKrupp Germania

Granite® Storm 50 –Pelicula organică cu o grosime de 50 μm pentru care, în loc de poliester standard, s-a utilizat poliuretan – un material mult mai rezistent la defecte mecanice şi la factorii atmosferici. Rezistenţa mecanică ridicată a acestei pelicule reduce riscul apariţiei deteriorărilor în timpul transportului şi montajului, reducând probabilitatea apariţiei coroziunii.
Este realizat din otel-carbon zincat pe ambele fete cu 275 gr zinc/mp. Sistemul de vopsea ramane robust chiar si dupa formare, producatorul garantand faptul ca vopseaua nu se va exfolia. Este un produs care rezista excelent la formare, rezistenta sporita la UV, texturat mat.

Detalii tehnice:  GraniteStorm_fisa tehnica
EN
 GraniteStorm_leaflet_EN

Perioada de garantie: 40 de ani
Producator otel: ArcelorMittal Germania

HPS200 [HPS]

HPS200® [HPS] – Caracteristicile produsului: miezul din oţel de construcţii protejat adiţional de un aliaj de zinc şi aluminiu care asigură o protecţie eficientă a muchilor tăiate. O peliculă organică groasă (200 µm) cu o rezistenţă ridicată la zgâriere şi deteriorare mecanică, precum şi la radiaţii UV. Aceste table au cei mai mari parametrii de utilizare şi o garanţie lungă (până la 20 ani) Valorile estetice sunt asigurate de modelarea stratului decorativ.

HPS200 Ultra 2012 colour card UK (1)

http://www.colorcoat-online.com/en/products/exterior-products/ultra

Producator otel: TATA STEEL Marea Britanie

Caracteristicile peliculelor:

Caracteristicile peliculelor

Pelicule din clasa PREMIUM nu necesită protejarea cu lac a muchilor tăiate.

Culorile RAL disponibile sunt : 1002, 1021, 3000, 3005, 3009, 3011, 3011 mat, 5008, 5010, 6005, 6005 mat, 6029, 7024, 7024 mat, 7016, 7035, 8004, 8004 mat, 8017, 8017mat, 8019 mat, 8023, 9002, 9005, 9006, 9010. Sunt disponibile si table zincate (275g/mp) sau zincate cu aluminiu (aluzinc).

Grosimile disponibile sunt: 0.45mm, 0.5mm, 0.6mm, 0.7mm, 0.8mm, 1mm, 1.2mm, 1.5mm.

Marcajul peliculelor:

  • ZN – Zinc
  • AZ – Aluzinc
  • INT – POLIESTER Interior
  • RAL – POLIESTER Standard
  • HC – HERCULIT®
  • US – PLADUR® Basic
  • TKep – PLADUR® EcoProtect®
  • ICep – ICE CRYSTAL® EcoProtect®
  • HPS – HPS200®
Rezistenta otelului la ceata salina
Rezistenta otelului la ceata salina