Otelarii si tipuri de tabla pentru acoperis

Calitatea otelului, tipul de protectie, tipul stratului de vopsea; reprezinta un aspect foarte important pentru durabilitatea unui acoperis metalic (tigla metalica, tabla cutata, tabla faltuita cu click).

De accea comercializam doar produse, care sunt produse de cele mai mari si mai vechi otelarii din Europa. Printre care si Liberty care au otelaria de la Galati.

Am incercat sa va exemplificam cateva din tipurile de otel pe care le comercializam si din care putem realiza orice model din gama noastra de produse.

TABLE ZINCATE [ZN]

TABLE ZINCATE [ZN] – Aceste table sunt zincate la foc pe ambele părţi într-un proces continuu, protejând miezul de oţel împotriva coroziunii. Pe suprafaţă lor poate apărea sau nu o „floare” specifică. Versiunea fără „floare” se caracterizează printr-o suprfaţă netedă şi uniformă care îndeplineşte cele mai ridicate cerinţe estetice.

ALUZINC [AZ]

ALUZINC [AZ] – Este o tablă din oţel acoperită pe ambele părţi cu un aliaj de aluminiu şi zinc într-un proces asemănător celui de zincare la foc. Datorită acestui lucru, tabla îndeplineşte cele mai exigente cerinţe privind rezistenţa la coroziune atmosferică şi cea din medii umede.
Suplimentar aceasta mai are un strat de protecţie din polimer SPT (aşa numit Easy Film), care protejează de asemenea margininile oţelului în rulou şi îmbunatăţeşte estetica suprafeţei. Perioada de garanţie pentru acest tip de tablă este de 25 de ani.

TABLELE ACOPERITE ORGANIC (vopsite)

TABLELE ACOPERITE ORGANIC

Vălţuit la rece miezul din oţel de construcţii este acoperit la cald într-o baie de zinc sau într-un aliaj dedicat.

POLIESTER Interior [INT]

POLIESTER Interior [INT] – O tablă acoperită cu un strat de 15 µm de poliester având o suprafaţă netedă şi strălucitoare. Datorită grosimii reduse a stratului organic produsul este destinat în mod special întrebuinţărilor interioare şi pentru elemente de construcţii care nu sunt expuse în mod direct acţiunii factorilor atmosferici.

POLIESTER Standard [RAL]

POLIESTER Standard [RAL] -Peliculă organică de bază cu o grosime de 25 µm. Suprafaţa acesteia este uniformă, netedă: strălucitoare sau metalizată. Material cu o utilizare foarte largă. Disponibil într-o gamă largă de culori descrise cu ajutorul indexului de mostre universal RAL.

Perioadă de garanţie: 10 ani.
Producatori otel: ArcelorMittal, Liberty Galati

PLADUR Basic [US]

MAT STANDARD (in termen popular culoare mata) – Oţel de construcţii zincat acoperit cu un strat de 35 µm de peliculă organică mată, cu o structură nisipoasă. Oferta standard dispune de 10 culori; există posibilitatea de a livra culori din afara paletei standard de mostre.

Perioadă de garanţie: 15 ani,
Producatori otel: ArcelorMittal, Liberty Galati

Top MatOţel de construcţii zincat cu 275 gr/mp, acoperit cu un strat de 35 µm de peliculă organică mată, cu o structură nisipoasă. Oferta standard dispune de 10 culori; există posibilitatea de a livra culori din afara paletei standard de mostre.

Perioadă de garanţie: 20 ani,
Producator otel: ArcelorMittal , Germania si Polonia.

ICE CRYSTAL EcoProtect [ICep]

ICE CRYSTAL® EcoProtect®  [ICep] – O pelicula (35 µm) organica groasa cu o structura interesanta care seamănă cu un strat gros de vopsea şi este acoperită de o peliculă transparentă.
Miezul acesteia este făcut din oţel de construcţii acoperit cu aliaj de zinc şi magneziu, ceea ce asigură o protecţie mai mare  împotriva coroziunii, chiar şi în locuri deteriorate mecanic şi a muchiilor tăiate. Conform denumirii, pelicula luminată dă senzaţia de reflexii cristaline.

Perioada de garantie: 30 ani.
Producator otel: VoestAlpine Austria
/ Arcelor MIttal

Granite® Storm 50 / PUR MAT –Pelicula organică cu o grosime de 50 μm pentru care, în loc de poliester standard, s-a utilizat poliuretan – un material mult mai rezistent la defecte mecanice şi la factorii atmosferici. Rezistenţa mecanică ridicată a acestei pelicule reduce riscul apariţiei deteriorărilor în timpul transportului şi montajului, reducând probabilitatea apariţiei coroziunii.
Este realizat din otel-carbon zincat pe ambele fete cu 275 gr zinc/mp. Sistemul de vopsea ramane robust chiar si dupa formare, producatorul garantand faptul ca vopseaua nu se va exfolia. Este un produs care rezista excelent la formare, rezistenta sporita la UV, texturat mat.

Detalii tehnice:  GraniteStorm_fisa tehnica
EN
 GraniteStorm_leaflet_EN

Perioada de garantie: 30 de ani
Producator otel: ArcelorMittal

HERCULIT® [HC]

Este un strat de acoperire elaborat într-o colaborare strânsă cu un producător de frunte de lacuri pentru cele mai bune combinate siderurgice din Europa. Studierea de lungă durată a straturilor de aco-perire întrebuințate până acum și monitorizarea nevoilor clienților, cu luarea în considerare în special a nevoilor tinichigiilor, ne-a permis să concentrăm atât de multe avantaje diverse într-un singur produs. HERCULIT® reprezintă un poliester întărit cu poliuretani cu o rezistență ridicată la toate tipurile de de-teriorări mecanice și grosimea de 35 μm.

Producator tabla: U. S. Steel Košice, Slovacia
Perioadă de garanţie: 40 de ani,
pentru ZET® 55 de ani*

Green Coat – este pelicula produsa de SSAB Suedia, disponibila in mai multe grosimi si subtipuri de vopsea. Este o vopsea revolutionara, prietenoasa cu mediul inconjurator, realizata pe baza de plante cu o rezistenta forte buna in timp. Zincarea este realizata cu minim 275 gr/mp zinc, conform standardului SSAB Suedia.

  • GreenCoat Mica BT 30µm – din care se produce tigla metalica, tabla cutata, tabla prefaltuita, piese speciale.
    Garantie 30 ani culoare, 40 ani coroziune.
  • GreenCoat Pural BT 50µm– din care se produce tigla metalica, tabla cutata, tabla prefaltuita, piese speciale.
    Garantie 35 ani culoare, 50 ani coroziune.
  • GreenCoat RWS PRO BT 35qm – vopsita pe ambele fete, din care se produce sistemul pluvial Roofart Scandic Color. Garantie 15 ani culoare, 30 ani coroziune. 60 ani durata medie de exploatare .
  • GreenCoat PLX Pro BT – tabla foarte maleabila, pentru lucrari speciale de tabla faltuita. Zincata cu 350 gr/mp zinc, urmat de un strat de grund și de unul de vopsea flexibilă și rezistentă, care are rolul de a proteja și asigura rezistență pe perioade foarte lungi. Grosime 0.6mm .
    Garantie 30 ani culoare, 40 ani coroziune.

Culorile RAL disponibile sunt : 1002, 1021, 3000, 3005, 3009, 3011, 3011 mat, 5008, 5010, 6005, 6005 mat, 6029, 7024, 7024 mat, 7016, 7035, 8004, 8004 mat, 8017, 8017mat, 8019 mat, 8023, 9002, 9005, 9006, 9010. Sunt disponibile si table zincate (275g/mp) sau zincate cu aluminiu (aluzinc).

Grosimile disponibile sunt: 0.45mm, 0.5mm, 0.6mm, 0.7mm, 0.8mm, 1mm, 1.2mm, 1.5mm.

Rezistenta otelului la ceata salina